Thursday, June 29, 2006

Festival Prague Proms

Festival Prague Proms je inspirován podobně pojatým britským festivalem BBC Proms, který oslavil už 110. výročí svého vzniku a za tu dobu se rozrostl v akci velkolepých rozměrů, která se koná hned v několika britských městech za účasti špičkových hudebních těles a interpretů. Inspirace se ovšem týká hlavně názvu, česká podoba festivalu je svébytná.
Už v loňském roce byl festival Prauge Proms přehlídkou nejen našich, ale i světových umělců, orchestrů, sborů a komorních sdružení špičkových kvalit a tento rok se můžeme znovu těšit na opravdové hudební lahůdky.
Čím je tento festival jiný? Především se nezaměřuje pouze na klasické koncerty v klasickém provedení, snaží se svým programem oslovit ctitele různých hudebních žánrů a zprostředkovat setkání širší veřejnosti s kvalitní hudbou i na místech, kde bychom takovou produkci rozhodně neočekávali. Festival představuje hudební díla, která jsou populární a současně prvotřídní po umělecké stránce, a je koncipován tak, aby nabídl potěšení z hudby nejen zahraničním turistům, ale i domácím posluchačům, kteří přes léto v Praze zůstávají. Už samotný název naznačuje, v čem tkví hlavní myšlenka celého projektu - „Proms“ totiž znamená promenády.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home